راهنمایی خرید دیتا پروژکتور
چه شدت روشنایی مورد نیاز است؟
پروژکتور ها از نظر میزان روشنایی در طیف وسیعی قرار دارند. در شرایط برابر، روشنایی بیشتر پروژکتور باعث افزایش قیمت آن میشود. وقتی بحث بر سر روشنایی بالاتر باشد، انتخاب ساده است: با توجه به پولتان پروژکتوری را بخرید که بیشترین روشنایی را دارد.
معمولاً چند نفر در سالن حضور دارند؟
پاسخ سوال فوق سایز تصویر مورد نیاز را برای اینکه تمامی حضار بتوانند تصویر را بدون مشکل ببینند مشخص میکند. هرچه تعداد حضار بیشتر باشد تصویر باید بزرگتر بوده، در نتیجه پروژکتور با شدت روشنایی بیشتری مورد نیاز است.
چقدر نور وارد سالن میشود؟
در یک سالن تاریک، بدون توجه به شدت روشنایی پروژکتور، تصویر ایده آل نمایش داده میشود. به هر حال طی هر جلسه، به کمی نور جهت نوشتن و یا ارتباط چشمی حضار نیاز است. در سالنی که قادر به کم کردن نور آن نیستید و یا نور خورشید به صورت مستقیم به پرده میتابد باید از پروژکتوری با شدت روشنایی بیشتر استفاده کرد.
چه نوع پرده نمایشی در دسترس است؟
پرده نمایش میتواند تاثیر بسزایی در روشنایی و کیفیت تصویر داشته باشد. امروزه بیشتر پردههای نمایش بازتاب نور کافی را فراهم میکنند این امر در کنار تنظیمات صحیح، باعث میشود حتی یک پروژکتور با شدت روشنایی کم، تصویر قابل قبولی ارائه دهد. در سالنی که پرده نمایش ندارد، از آنجا که دیوار قادر به بازتاب کافی نور نیست، باید از پروژکتوری با شدت روشنایی بیشتر استفاده کرد.
کاربرد شما چیست؟
کاربردهایی نظیر آموزش و جلسات کاری به خاطر نیاز به دیدن جزئیات یا خواندن متون، نیازمند شدت روشنایی بیشتری هستند. در چنین کاربردهایی فضای سالن هم باید نور بیشتری جهت نوشتن و ارتباط با مخاطب داشته باشد. کاربرد هایی که در طی آن تصاویر گرافیکی و یا فیلم نمایش داده میشوند معمولاً نیاز زیادی به روشنایی ندارند. شدت روشنایی با واحد انسی لومن اندازه گیری می شود، هرچه انسی لومن بیشتر باشد شدت روشنایی پروژکتور بیشتر خواهد بود.
شاخص های مهم انتخاب پروژکتور
- قدرت روشنایی یا Brightness: از این مولفه میتوان به عنوان اصلی ترین مشخصه دیتا پروژکتور یاد کرد واحد اندازه گیری آن انسی لومنز (Ansi Lumens) میباشد. هرچه این واحد بیشتر باشد قدرت تابش نور و انعکاس آن برروی پرده نمایش بیشتر بوده و در نتیجه میتوان از آن در محیط های پرنورتر و بزرگتر استفاده نمود و تصویر مطلوب دریافت کرد. لازم به ذکر است قیمت ویدئو پروژکتور با شدت روشنایی رابطه مستقیم دارد. به این معنی که هرچه عدد شدت روشنایی بالاتر باشد قیمت دستگاه دیتا پروژکتور گرانتر خواهد بود.
- قدرت تفکیک تصاویر (Resolution): این مولفه در دیتا پروژکتور بیانگر سازگاری دستگاه با حالت نمایش کامپیوتر کاربر میباشد. به این معنی که هرچه رزولوشن یا قدرت تفکیک پروژکنور بالاتر باشد، امکان پخش تصاویر با وضوح بالاتر که مربوط به تنظیمات کارت گرافیک متصل شده به دستگاه میباشد میسر است. در واقع رزولوشن عبارت است از تعداد خطوط افقی و عمودی که تصاویر را تشکیل میدهند. ویدئو پروژکشن ها عموما از نظر رزولوشن به 5 گروه تقسیم میشوند. ,WXGA,SVGA,XGA,SXGA,+SXGA,UXGA قدرت تفکیک در هر دیتا پروژکتور با دو نماد حداقل (رزولوشن واقعی Native) و حداکثر (Compressرزولوشن قابل نمایش) بیان میشود. نکته قابل توجه این است که در حالت حداکثر، تصویر پروژکتور به صورت فشرده پخش میشود. بدیهی است که رزولوشن های بالاتر از حداکثر، توسط دستگاه قابل نمایش نیستند.
- کنتراست (Contrast): کنتراست که با نماد n:1 نمایش داده میشود بیانگر درجه تضاد بین رنگ سیاه و سفید در تصاویر پخش شده توسط پروژکتور میباشد. کنتراست پارامتریست که واحر ندارد و تنها به شکل عددی نظیر 600:1 نمایش داده میشود. هرچه این فاصله بین سیاهترین نقطه و سفیدترین نقطه تصویر بیشتر باشد موجب تفکیک بهتر رنگها در فاصله مرزی بین دو رنگ کجاور شده و نتیجتا باعث وضوح بیشتر تصویر میشود. نکته مهم: در پروژکتورهایی با تکنولوژی ساخت DLP معمولا کنتراست دستگاه از عدد 2000:1 شروع میشود و این عدد در دستگاه های LCD غالبا 600:1 میباشد پس بدانیم برای پیشنهاد به مشتری نسبت کنتراست بین دو پروژکتور با تکنولوژی های ساخت متفاوت قیاس نگردد.
- عمر لامپ پروژکتور (Lamp Life): یکی از اصلی ترین قطعات هر پروژکتور لامپ آن میباشد. لامپ دیتا پروژکتور جزو اقلام مصرفی آن میباشد و بعد از اتمام آن که به ساعت اندازه گیری میشود کاربر ملزم به تعویض لامپ میگردد. این مدت زمان در درجه اول به عدد اعلام شده کمپانی (بر مبنای ساعت) و در درجه دوم به نحوه استفاده صحیح و کاربری دستگاه پروژکتور بستگی دارد. معمولا عمر لامپ پروژکتور با دو عدد حداقل و حداکثر اعلام میشود "حداقل" معادل طول عمر اسمی و "حداکثر" معادل طول عمر لامپ در حالت اقتصادی (Eco Mode) میباشد. دیتا پروژکتور ها دو حالت برای تنظیم لامپ دارند، درحالت Normal Mode لامپ دستگاه بیشترین روشنایی تصویر را دارد و حالت Whisper mode کمی از روشنایی تصویر کم می گرددولی درعوض طول عمر لامپ نزدیک به دو برابر می گردد.
- فاصله از پرده نمایش (Projector Distance) و بزرگنمایی: دیتا پروژکتور با توجه به فاصله ای نسبت به پرده نمایش قرار می گیرد می تواندابعاد تصاویر متفاوتی راتشکیل دهد.هر چقدر فاصله از پرده نمایش بیشتر شود ابعاد تصاویربزرگتر وهر چقدر به پرده نمایش نزدیک گردد تصویر کوچکتر می گردد. معمولاَ دیتا پروژکتورها دارای لنز نرمال می باشد واز فاصله 1متری تا 13 متری نسبت به پرده نمایش قرارمی گیرند و از30 تا 300 اینچ تصویر می دهند. برخی از پروجکشن هایی که مخصوص سالنهای آمفی تئاتر و با قدرت روشنایی زیاد می باشند از لنزهای(WideوTele) پشتیبانی کرده ودر صورت تهیه این لنزها به کاربر این امکان را می دهند تا در فاصله نزدیک تصویربزرگ ویا در فاصله دورتصویر کوچک نمایش دهد. پروژکتورهایی که توسط کمپانی سازنده با لنز واید(Wide) ارائه می گردند مناسب استفاده در محیطهایی هستند که کاربرمی خواهد در حداقل فاصله حداکثرابعاد تصویر را در اختیار داشته باشد.
- اصلاح گر تصاویر ذوزنقه ای (Keystone Correction) : هنگام استفاده از دیتا پروژکتور،با توجه به زاویه قرارگیری دستگاه با پرده نمایش و یا عواملی نظیر شیب زمین، میز،دیوار،انحنای پرده ویدئو پروژکتور،استفاده از پایه های ویدئو پروژکتور ویا نصب در سقف معمولا تصویر منعکس شده واز حالت مستطیل با نسبت 4:3 خارج شده وبه شکل ذوزنقه در می آید.با استفاده از این ویژگی می توان تصویر دیتا پروژکتور را به حالت نرمال و صحیح بازگرداند.این مولفه معمولا با عددی در قالب درجه بیان می گردد.به عنوان مثال 30-/+ درجه.بدیهی است هرچه این عدد بالاتر باشد ویدئو پروژکتور می تواند با زاویه بیشتررا تصحیح کند.معمولا در ساخت ویدئو پروژکتور های بزرگ ساکنی امکان اصلاح اضلاع و افقی با هم لحاظ می گردد.
- زوم دیجیتال ( Digital Zoom)این گزینه امکان بزرگنمایی یک قسمت از تصویر و تمرکز درآن نقطه به کاربر می دهد.
راهنمای ویدئو پروژکتور
پروژکتور چیست؟
دیتا پروژکتور دستگاهی ست که میتواند از طریق ورودی های مختلف خود تصاویر ویدئو، وی سی دی، دی وی دی، دوربینهای فیلم برداری، ویژولایزر و کامپیوتر را دریافت و پردازش نموده و از طریق لنز و سیستم اپتیک خود، این تصاویر را در ابعاد بزرگ بر روی پرده نمایش انعکاس دهد. این دستگاه امروزه با نام های مختلفی نظیر ویدئو پروژکتور، دیتا پروژکتور، مالتی مدیا پروژکتور ال سی دی پروژکتور، ویدئو پروژکشن، پروژکتور و … معرفی می شود که مفهوم همه آنها یکی بوده و مطابق با تعریف فوق می باشد.
ویدئو پروژکتورها در مدلهای مختلف و متناسب با هر نوع سالن طراحی و تولید شده اند. وجه اصلی تمایز دیتا پروژکتور در قدرت روشنایی آنها می باشد و بر این اساس طبقه بندی میشوند. هر چه قدرت روشنایی پروژکشن بالاتر باشد برای استفاده در محیط های بزرگتر و روشن تر مناسب تر است.
مصارف و کاربردهای ویدئو پروژکتور
مصارف و کاربردهای ویدئو پروژکتور
در همه کلاس های آموزشی، سالن های کنفرانس، اتاق جلسات، مراکز سیمعی و بصری، سالن های همایش یا آمفی تئاتر، اتاقهای دفاعیه، دانشگاهها، مدارس هوشمند، دفاتر مدیران، مشاغل و صنایعی که نیاز به دمو و پرزنت محصولات و خدمات خود دارند، مراکز عملیاتی، سینماها لزوم استفاده از این سیستم کارآمد احساس میشود. ضمنا با توجه به تنوع تولید کمپانی ها و ساخت مدلهای خانگی، کاربری سینمای خانگی را نیز میتوان به موارد فوق افزود.
دستورالعمل نصب و استفاده از پروژکتور
کاربر محترم برای استفاده از پروژکتور و نصب آن به موارد زیر دقت نمایید:
نظرات
تاکنون نظری ثبت نشده.